Van winter naar zomer en vice versa


Wanneer u alles uit uw auto wilt halen, dan is de keuze voor een passende set autobanden van groot belang. Aangezien de banden het enige contactpunt zijn tussen uw auto en het wegdek, is het voor uw veiligheid én comfort belangrijk dat u op banden rijdt die geschikt zijn voor de omstandigheden waarin u uw auto gebruikt. Zo heeft u met de juiste banden meer grip op het wegdek, waardoor uw remweg korter is en hebben goede banden een voordelig effect op uw brandstofgebruik. Wij kunnen u adviseren bij de aanschaf van nieuwe of gebruikte autobanden en velgen en kunnen de jaarlijkse bandenwissel voor u verzorgen.

 


Wij zijn in het bezit van de nieuwste apparaten. Een veilige wissel zonder beschadigingen voor banden tot en met maar liefst 26 inch! Uitbalanceren doen we er uiteraard meteen bij met de modernste apparatuur voorzien van twee lasers voor absolute precisie positionering.Zomerbanden

Wat de perfecte autoband voor u en uw auto is, hangt vooral af van de omstandigheden waarin u de weg op gaat. Een zomerband is bijvoorbeeld vooral geschikt voor relatief warme, droge omstandigheden. In dergelijke omstandigheden slijt de zomerband namelijk minder snel dan een winterband en is de remweg van zomerbanden korter dan de remweg van winterbanden. Daalt de buitentemperatuur echter onder de 7 graden Celsius, dan is een set winterbanden beter geschikt. Veel automobilisten wisselen hun zomerbanden om die reden juist in het najaar om voor winterbanden.

 

Winterbanden

Het rubber van winterbanden heeft een andere samenstelling dan het rubber van zomerbanden. Het rubber van de winterbanden zorgt ervoor dat deze niet hard worden bij lagere temperaturen; iets dat bij zomerbanden onder vergelijkbare situaties wel optreedt. Doordat de banden flexibel blijven bij lage temperaturen en voorzien zijn van een speciaal profiel hebben winterbanden in winterse omstandigheden meer grip dan zomerbanden, en dus een kortere remweg.

Gaat u op wintersport, dan is de kans zelfs groot dat u verplicht bent om uw auto te voorzien van winterbanden. In veel Europese landen kunt u namelijk worden bekeurt als u zonder winterbanden deelneemt aan het verkeer.