Leasecontract met overname

 

Financial lease werkt op basis van een leasecontract. Dit geldt alleen voor de financiering van de auto. U bent zelf economisch eigenaar, waardoor u zelf zaken kunt regelen zoals de verzekering en het onderhoud. Dat betekent een grotere mate van vrijheid, zonder dat u de auto op voorhand meteen dient te betalen.

De maandelijkse termijnen van het leasecontract kunt u in overeenstemming bepalen. Kies voor een kortere looptijd van het contract met een hoger maandbedrag of aan de andere kant voor lagere maandlasten op basis van een langere overeenkomst.

Tip: denk bij de lengte van het contract vooral na over het gebruik van de auto. Hoe lang denkt u die te blijven rijden? Stem het leasecontract daar bij voorkeur op af, zodat u niet langer betaalt voor een auto die u na een paar jaar niet meer zal rijden.

Financial lease is op die manier een een flexibele en interessante methode om een auto te financieren. U hoeft die niet meteen af te rekenen, terwijl u er wel meteen in weg kunt rijden om er gebruik van te maken voor uw organisatie of als zelfstandige.


Economisch eigenaar van de auto

Financial lease is de tegenhanger van operational lease. Er is sprake van een aantal verschillen. Bij financial lease wordt u economisch eigenaar van de auto. De leasemaatschappij blijft juridisch eigenaar, tot aan het einde van het contract. Dan kunt u de auto overnemen, zodat u ook juridisch eigenaar wordt. Dat is bij operational lease niet het geval. Bovendien betaalt u dan een maandelijkse termijn voor zowel de financiering als voor alle bijkomende kosten (behalve de brandstof). Bij financial lease betaalt u alleen voor de financiering.


Financial lease

Gebruik maken van financieel lease bij Royaal Lease? Wij inventariseren uw wensen en de financiële mogelijkheden. Op basis gaan onze kredietadviseurs voor u aan de slag en komen we met meerdere voorstellen bij leasemaatschappijen. U kunt op die manier rekenen op goedkope financial lease, op basis van uitstekende voorwaarden. Wij beschikken over de kennis en ervaring om u een goed contract aan te bieden, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheid tot financial lease.