Het belang van goede remmen bij auto’s

We willen u er graag op attenderen dat er een groot belang is bij goed werkende remmen van auto’s. De remmen van een auto zorgen ervoor dat uw auto tot stilstand komt wanneer het echt moet. Daarom dient u deze regelmatig te laten controleren door een gecertificeerd autobedrijf. Bij CarMere regelen we dit graag vakkundig voor u. Mochten de remmen onvoldoende werken kunnen wij deze voor u vervangen. Het verschilt per type auto op welke manier dit gebeurt. Bij CarMere voorzien wij u graag van een gericht advies over remmen voor auto’s en of deze vervangen moeten worden of niet. Aarzel niet en neem contact op om een afspraak in te plannen.

 

Op tijd uw remmen checken

Een remmencheck is van groot belang voor uw eigen veiligheid en in het belang van anderen op de weg. Met een dergelijke check zien wij of het nodig is om uw remmen te vervangen of dat er iets anders scheelt aan uw auto. Er zijn over het algemeen twee verschillende remsystemen voor auto’s; trommelremmen en schrijfremmen. Moderne auto’s hebben tegenwoordig enkel schijfremmen. De remmenschijven hiervan spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Na verloop van tijd kan het zo zijn dat deze vervangen moeten worden. Wanneer uw remmen piepende geluiden maken kan dit een teken zijn van slijtage van de remmenschijven of de remblokken. Na zoveel tijd moeten remmen vervangen worden.

 

Remschijven vervangen

Remschijven zijn verantwoordelijk voor het tot stilstand brengen van de auto op een geleidelijke manier dan wel niet direct. Deze remschijven worden door wrijving aangewakkerd en aan het werk gezet. Gelukkig slijten remmen niet zomaar. Zeker niet wanneer u deze tijdig controleert! Het slijten van remmen van auto’s gebeurt in een geleidelijk proces waardoor u zult merken dat de remweg steeds langer wordt. Wanneer deze remschijven niet meer functioneren kunnen ze vervangen worden bij CarMere.

 

Veelvoorkomende problemen bij remmen van auto’s

De meeste problemen bij remsystemen ontstaan door overbelasting dankzij blootstelling aan bijvoorbeeld zand op de weg of regen. Wanneer u gaat remmen kunt u hier geluiden van ondervinden. Deze komen direct bij de remmen vandaan. Ook is het hierdoor zeker mogelijk dat uw remvermogen achteruitgaat! Remmen vervangen is in dit stadium zeker gewenst. Ook kan het zijn dat er corrosieschade ontstaat. Dit zorgt ervoor dat het veelbesproken piepende geluid ontstaat, maar ook bepaalde vibraties kunnen hierbij opkomen. Wanneer de remschijven of remblokken niet juist bevestigd zijn kan door deze verkeerde positionering slijtage ontstaan. De slijtage van uw remmen kan trillingen in uw stuur veroorzaken maar dit kunt u ook voelen in uw voeten. Dit zijn ongewenste problemen en dus moet u ook bij deze constatering wellicht de remschijven vervangen. CarMere lost dit direct efficiënt voor u op!Ja, ik wil graag meer informatie of een afspraak maken!

 

 

 

 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Dat kan eenvoudig middels hiernaast staand contact formulier. U kunt ons natuurlijk ook persoonlijk spreken op telefoon nummer 036-5261111.