Laat uw banden en wielen wisselen door CarMere

Wanneer u alles uit uw auto wilt halen, dan is de keuze voor een passende set autobanden van groot belang. Aangezien de banden het enige contactpunt zijn tussen uw auto en het wegdek, is het voor uw veiligheid én comfort belangrijk dat u op banden rijdt die geschikt zijn voor de omstandigheden waarin u uw auto gebruikt. Zo heeft u met de juiste banden meer grip op het wegdek, waardoor uw remweg korter is en hebben goede banden een voordelig effect op uw brandstofgebruik. Wij kunnen u adviseren bij de aanschaf van nieuwe of gebruikte autobanden en velgen en kunnen de jaarlijkse bandenwissel voor u verzorgen. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen. Bij CarMere bent u aan het juiste adres voor een banden montage!

 

Het belang van tijdig banden wisselen

Het is van groot belang om tijdig uw banden te wisselen omdat het uw veiligheid waarborgt en het de ligging van uw auto op de weg van stabiliseert. Bij één seizoen banden vindt het banden wisselen twee keer per jaar plaats. Eenmaal in rond de lente en eenmaal rond de herfst. Het profiel van uw zomerbanden is veel smaller dan die van de winterbanden omdat de winter nu eenmaal meer grip vereist op de weg. In tijden van ijzel en gladheid kunt u niet de weg op met een te smal profiel, omdat uw auto hierdoor kan gaan slippen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen en dit moet te allen tijde voorkomen worden. Hoe gladder uw band, hoe langer uw remweg. Dit is belangrijk om te weten omdat het onveilig is om hiermee de weg op te gaan. Met een zorgvuldige banden wissel bij CarMere zit u altijd goed! Naast de één seizoen banden zijn er ook all-season banden. Deze banden kunnen de verschillende seizoenen trotseren. Hierbij worden de banden enkel vervangen wanneer het profiel niet meer voldoende is.

 

 

"Wij zijn in het bezit van de nieuwste apparaten. Een veilige wissel zonder beschadigingen voor banden tot en met maar liefst 24 inch! Uitbalanceren doen we er uiteraard meteen bij met de modernste apparatuur voorzien van twee lasers voor absolute precisie positionering."

 

 

Wij zorgen voor een vakkundige banden montage

Wilt u graag uw banden / wielen montage laten regelen door een vakkundig bedrijf, dan bent u bij CarMere aan het juiste adres. U bent bij ons verzekerd van een zorgvuldige en vakkundige banden montage. Wij werken met de beste materialen en apparaten om de juiste positionering van uw banden te kunnen garanderen. Onze medewerkers zijn ervaren en weten exact op welke belangrijke aspecten zij moeten letten tijdens de banden en wielen montage.

 

CarMere uw bandenpartner

Bij CarMere kunnen wij naast het verwisselen van uw autobanden ook nieuwe banden voor uw auto bestellen tot en met 24 inch. Wanneer u deze banden ook wilt laten monteren is dat uiteraard geen probleem. Naast het monteren van de banden balanceren wij deze ook met de nieuwste apparatuur die voorzien is van een 3D laser. Dit zorgt voor de perfecte positionering van de banden. 

Zomerband of winterband?

 

Wat de perfecte autoband voor u en uw auto is, hangt vooral af van de omstandigheden waarin u de weg op gaat. Een zomerband is bijvoorbeeld vooral geschikt voor relatief warme, droge omstandigheden. In dergelijke omstandigheden slijt de zomerband namelijk minder snel dan een winterband en is de remweg van zomerbanden korter dan de remweg van winterbanden. Daalt de buitentemperatuur echter onder de 7 graden Celsius, dan is een set winterbanden beter geschikt. Veel automobilisten wisselen hun zomerbanden om die reden juist in het najaar om voor winterbanden.

 

 

Winterbanden

Het rubber van winterbanden heeft een andere samenstelling dan het rubber van zomerbanden. Het rubber van de winterbanden zorgt ervoor dat deze niet hard worden bij lagere temperaturen; iets dat bij zomerbanden onder vergelijkbare situaties wel optreedt. Doordat de banden flexibel blijven bij lage temperaturen en voorzien zijn van een speciaal profiel hebben winterbanden in winterse omstandigheden meer grip dan zomerbanden, en dus een kortere remweg. Gaat u op wintersport, dan is de kans zelfs groot dat u verplicht bent om uw auto te voorzien van winterbanden. In veel Europese landen kunt u namelijk worden bekeurt als u zonder winterbanden deelneemt aan het verkeer.


Laat uw banden of wielen wisselen bij CarMere! Plan nu uw afspraak in.

 

Is het tijd voor een banden wissel voor uw auto? Aarzel dan niet langer en plan tijdig uw afspraak in met een van onze specialisten. Wij zullen uw banden wissel soepel laten verlopen en zorgen dat de banden montage vlekkeloos verloopt. Heeft u nog vragen hierover of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan eenvoudig contact op met 036 – 5261111 of stuur een e-mail naar info@carmere.nl.